Sambasso

Ga direct naar onze:Angebote für die perfekte Reise:

Villa Gran Canaria

Wij bieden vakantievilla’s, vakantiewoningen en vakantiehuizen te huur aan op Gran Canaria. Zowel luxe, eenvoudige of kindvriendelijke villa’s met zwembad en eventueel met zeezicht voor een heerlijke vakantie op Gran Canaria. De sfeervolle villas op Gran Canaria worden aangeboden inclusief auto en eventueel inclusief vlucht.

Geen massatoerisme

Een vakantiehuis, vakantiewoning, vakantievilla op Gran Canaria is zoveel mogelijk rustig gelegen met privacy, weg van het massatoerisme. Alle villa’s op Gran Canaria zijn bezocht en beoordeeld door onze medewerkers, wij adviseren u dan ook graag persoonlijk.

Vakantiehuis huren op Gran Canaria ? Wij hebben ook regelmatig last minute villa aanbiedingen op Gran Canaria.

Meer informatie over:Weitere Informationen über:

Klimaat Gran Canaria
Het klimaat op het eiland Gran Canaria, dat gekenmerkt wordt door de noordoostpassaat en de Canarische Stroom, is heel constant met maximale temperaturen tussen de 20 en 28 graden, vele zonuren per dag en maar weinig neerslag. Dat maakt Gran Canaria zeer geschikt als winterzon bestemming. Ook de constante zeetemperatuur die tusssen de 19 en 24 graden ligt werkt hier aan mee. In de wintermaanden is het vrijwel altijd lente-achtig weer met een grote kans op zon en temperaturen rond de 20 graden. In het binnenland in de hoger gelegen gebieden kan het wel een stukje koeler zijn. Niet voor niets is Gran Canaria het hele jaar door populair bij zonliefhebbers die in Gran Canaria een perfecte vakantiebestemming zien.
De hoogste temperaturen en de meeste winterzon zijn weggelegd voor de vakantieplaatsen Puerto de Mogan, Taurito, Playa del Cura, Tauro, Amadores, Puerto Rico, Patalavaca en Arguineguin. Deze badplaatsen liggen binnen een van de beste klimaatzones van de wereld.
Van de neerslag die er valt, valt het meeste in het noorden.
Bestemmingsinfo Gran Canaria
Ten westen van de Afrikaanse kust vinden we Gran Canaria, het wondermooie eiland in de Atlantische Oceaan en één van de Canarische eilanden. Er zijn maar weinig eilanden die zoveel natuurschoon, zoveel bezienswaardigheden en zo'n rijke cultuur te bieden hebben als Gran Canaria.
Op het eiland zijn er suikerrietvelden, bananenplantages en tomatenkwekerijen te vinden. Het ruige Cumbregebergte ligt meer in het binnenland; hier bepalen verstilde lavastromen en vulkanen het aangezicht. De bergen, kustvlaktes, ravijnen en woestijnen vormen het thuisfront voor een grote verscheidenheid aan planten-, boom- en bloemensoorten.
In het warme en droge zuiden liggen uitgestrekte stranden, de grotere vakantiecomplexen maar zeker ook idyllische vissersdorpen. In het vruchtbare noorden vindt u ook deze kleine en bezienswaardige dorpen. Een bergachtig landschap met grote variatie in subtropische flora en fauna is wat het eiland te bieden heeft. Daarnaast barst Gran Canaria van de sfeervolle dorpjes waar je op rustige dagen zomaar de enige toerist kunt zijn die daar rondloopt. Pas tijdens een tocht over het eiland komt u echt in aanraking met de Canarische bevolking en het veelzijdige Canarische landschap.

Steden/gebieden op Gran Canaria
Las Palmas
Aantal inwoners: 390.000
De hoofdstad ligt in het noordoosten van het eiland en is in trek bij de Canarianen. Er zijn populaire stranden dicht bij de stad: Playa de las Canteras en Playa de las Alcaravaneras. De stad heeft veel goedkope winkels, en is duidelijk minder toeristisch dan de steden in het zuiden van het eiland. Vandaag de dag is Las Palmas een kosmopolitische stad met hotels, een universiteit met ongeveer 25.000 studenten, een theater, een concertgebouw, musea en een modern stadion. Las Palmas is zeker de moeite waard en is ook een uitstekende uitvalsbasis voor de dorpjes en bezienswaardigheden in het noorden van Gran Canaria.

Agüimes
Aantal inwoners: 30.000
In het oosten van Gran Canaria ligt op 270 meter hoogte het dorp Agüimes. Het centrum van het dorp, het 'casco historico' wijkt af van de meeste andere plaatsen op het eiland. Dat komt door de nadrukkelijk aanwezige Moorse bouwstijl die vermengd met enkele typische Canarische bouwsels resulteert in een aantal aantrekkelijke straatjes rondom kerk Iglesia de San Sebastián. Het plein voor de kerk en de omringende straten zijn iedere donderdag de plek waar de lokale weekmarkt gehouden wordt.

Puerto Rico
Aantal inwoners: 4.800
De badplaats Puerto Rico kwam later tot ontwikkeling dan Playa del Inglés en dat is goed te merken aan de ruimtelijke ordening van het dorp. De meeste hotels en appartementencomplexen in Puerto Rico zijn tegen de 100 m hoge klifwand gebouwd rondom de aantrekkelijke jachthaven en het brede maar niet al te lange strand. Het strand van Puerto Rico wordt door veel mensen bezocht.

Mogán
Aantal inwoners: 14.000
Een plaats en gemeente in de Spaanse provincie Las Palmas in het zuidwesten van het eiland. Tot de gemeente behoren naast de gelijknamige plaats en enkele bergdorpen onder meer de kustplaatsen Arguineguín, Puerto de Mogán en Puerto Rico. De plaats Mogán ligt tussen de bergen, op ongeveer 12km van de kust en de havenplaats Puerto de Mogán. De nauwe straatjes in het oude centrum komen uit de bij de kerk uit 1814. Op de vruchtbare gronden in de gemeente worden verschillende vruchten verbouwd, waaronder citroenen, mango's en bananen. Het toerisme is een belangrijke inkomstenbron voor Mogán vanwege de toeristische badplaatsen, zoals Arguineguín, Puerto Rico, Amadores en Playa de Taurito die onder deze gemeente vallen.

Puerto de Mogan:
Puerto de Mogan bestaat uit twee delen: het oude vissersdorp tegen de klifwand en het nieuw gebouwde 'Klein-Venetië'. De witte huizen van 'Klein-Venetië' met gele, bruine, blauwe en rode omlijstingen rond ramen en deuren staan gegroepeerd rondom de Marina (de jachthaven) en de oude vissershaven. De huizen werden gebouwd met het oog op het snel toenemende toerisme aan de zuidkust van Gran Canaria. Vandaar dat veel van de fraaie huisjes verhuurd worden. De bloemrijke en autovrije straatjes van 'Klein-Venetië' vormen een aantrekkelijk wandelgebied. Vergeet echter vooral niet om ook een kijkje te nemen in het oorspronkelijke vissersdorp dat tegen de klifwand is gebouwd.

Vallei van Agete en dorp Agaete
Aantal inwoners: 6.000
Op een afstand van 10 km ten zuidwesten van Galdar en 34 km ten westen van Las Palmas ligt Agaete. De inwoners van het witgepleisterde dorp Agaete leven voornamelijk van de opbrengsten van de vruchtbare bodem van de 9 km lange Vallei van Agaete (Barranco de Agaete). Deze vallei strekt zich uit tot aan de voet van het machtige Tamadaba massief met het aantrekkelijke pijnbomenbos Tamadaba. In de beschut gelegen vallei groeit een weelderige tropische vegetatie; de boeren verbouwen onder meer papaja's, mango's, avocado's, citroenen, sinaasappels, bananenplanten en koffieplanten.

Playa del Inglés
Het strand van de Engelsen. Dat is de letterlijke vertaling van Playa del Ingles, de grootste badplaats op Gran Canaria. In deze bruisende stad met meer dan honderdduizend hotelbedden draait veel om het toerisme. Playa del Inglés is een verzameling van accommodaties in de vorm van hotels, appartementencomplexen en bungalows. Hier is het waar het zich in Playa del Inglés afspeelt.

Duinen van Maspalomas
In het zuiden liggen de bezienswaardige duinen van Maspalomas. De duinen van Maspalomas zijn ruim zes kilometer lang en maximaal twee kilometer breed. De duinen beschermen het achterliggende gebied tegen het aanstormende water van de Atlantische Oceaan. Voor de kust van Gran Canaria lag in het warme water een langgerekt koraalrif. De toenemende stroming en golfslag voor de kust verwoestten langzaam maar zeker het koraalrif en reduceerden het tot zand. Dit fijnkorrelige zand werd door de oceaanstroming bij het eiland gebracht en door de golven op het strand geworpen. De wind blies vervolgens de kalkrijke zanddeeltjes naar de achterliggende open vlakte waar het aangevoerde zand tot afzetting kwam en de prachtige duinen van Maspalomas vormde. Door toedoen van de wind enerzijds en de constante aanvoer van zand anderzijds veranderen de duinen voortdurend van vorm en lopen ze als het ware over het achterliggende gebied.

Deze Diese 13 villa's hebben wij speciaal voor u geselecteerd: Villen haben wir speziell für Sie ausgesucht:

 • Villa Tauro

  Gran Canaria - Tauro
  “Ontspannen genieten in het zuiden”
  3 Sterren
  Reis inclusief vlucht
  vanafvanaf€ 423,- p.P.
  Direct boekenZum Angebot
  Bekijk prijzenPreise ansehen
  Bewaren Merken
  Strand: 3 km
  Supermarkt: 500 mtr
  Restaurant: 500 mtr
  Dorp: 3,5 km
  Luchthaven: 62 km
  Logies
 • Villa Roquete B

  Gran Canaria - Santa Brigida
  "Ruime villa op een grote groene finca”
  3 Sterren
  9,0
  Reis inclusief vlucht
  vanafvanaf€ 559,- p.P.
  Direct boekenZum Angebot
  Bekijk prijzenPreise ansehen
  Bewaren Merken
  Strand:17 km
  Supermarkt: 3 km
  Restaurant: 3 km
  Dorp: 3 km
  Luchthaven: 24 km
  Logies
 • Villa Veril

  Gran Canaria - San Augustin
  “In slaap vallen met het geruis van de zee!”
  4,5 Sterren
  Reis inclusief vlucht
  vanafvanaf€ 755,- p.P.
  Direct boekenZum Angebot
  Bekijk prijzenPreise ansehen
  Bewaren Merken
  Strand: 50 mtr
  Supermarkt: 800 mtr
  Restaurant: 700 mtr
  Dorp: 1 km
  Luchthaven: 29 km
  Logies
 • Villa Maria Campo

  Gran Canaria - Maspalomas
  “Villa met privé zwembad en centrale ligging!”
  4 Sterren
  Reis inclusief vlucht
  vanafvanaf€ 640,- p.P.
  Direct boekenZum Angebot
  Bekijk prijzenPreise ansehen
  Bewaren Merken
  Strand: 2 km
  Supermarkt: 1 km
  Restaurant: 1 km
  Dorp: 1 km
  Luchthaven: 32 km
  Logies
 • Villa Isabel

  Gran Canaria - Maspalomas
  “Villa met privé zwembad en overdekt terras!”
  3,5 Sterren
  Reis inclusief vlucht
  vanafvanaf€ 603,- p.P.
  Direct boekenZum Angebot
  Bekijk prijzenPreise ansehen
  Bewaren Merken
  Strand: 2 km
  Supermarkt: 1 km
  Restaurant: 1 km
  Dorp: 1 km
  Luchthaven: 32 km
  Logies
 • Villa Los Lagos

  Gran Canaria - Maspalomas
  “Elke dag verse broodjes bezorgd in uw villa!”
  4 Sterren
  9,0
  Reis inclusief vlucht
  vanafvanaf€ 501,- p.P.
  Direct boekenZum Angebot
  Bekijk prijzenPreise ansehen
  Bewaren Merken
  Strand: 8 km
  Supermarkt: 1,5 km
  Restaurant: 500 mtr
  Dorp: 6 km
  Luchthaven: 40 km
  Logies
 • Villa Par 4 - nr 24

  Gran Canaria - Maspalomas
  “Alle ruimte om te relaxen, zowel binnen als buiten!”
  4 Sterren
  Reis inclusief vlucht
  vanafvanaf€ 621,- p.P.
  Direct boekenZum Angebot
  Bekijk prijzenPreise ansehen
  Bewaren Merken
  Strand: 8 km
  Supermarkt: 1,5 km
  Restaurant: 500 mtr
  Dorp: 6 km
  Luchthaven: 40 km
  Logies
 • Villa Par 4 - nr 16

  Gran Canaria - Maspalomas
  “Eindeloos genieten in deze luxueuze villa!”
  4 Sterren
  Reis inclusief vlucht
  vanafvanaf€ 542,- p.P.
  Direct boekenZum Angebot
  Bekijk prijzenPreise ansehen
  Bewaren Merken
  Strand: 8 km
  Supermarkt: 1,5 km
  Restaurant: 500 mtr
  Dorp: 6 km
  Luchthaven: 40 km
  Logies
 • Villa Par 4 - nr 7

  Gran Canaria - Maspalomas
  “Proef de prettige sfeer in deze lichte villa!”
  4 Sterren
  Reis inclusief vlucht
  vanafvanaf€ 543,- p.P.
  Direct boekenZum Angebot
  Bekijk prijzenPreise ansehen
  Bewaren Merken
  Strand: 8 km
  Supermarkt: 1,5 km
  Restaurant: 500 mtr
  Dorp: 6 km
  Luchthaven: 40 km
  Logies
 • Villa Caboso

  Gran Canaria - Pasito Blanco
  “Gezinsvilla net buiten de drukte van Maspalomas”
  4 Sterren
  Reis inclusief vlucht
  vanafvanaf€ 499,- p.P.
  Direct boekenZum Angebot
  Bekijk prijzenPreise ansehen
  Bewaren Merken
  Strand: 400 mtr
  Supermarkt: 250 mtr
  Restaurant: 700 mtr
  Dorp: 5 km
  Luchthaven: 35 km
  Logies
 • Villa Marina Port

  Gran Canaria - Pasito Blanco
  “Gezinsvilla dichtbij zee en het strand!”
  4 Sterren
  Reis inclusief vlucht
  vanafvanaf€ 603,- p.P.
  Direct boekenZum Angebot
  Bekijk prijzenPreise ansehen
  Bewaren Merken
  Strand: 400 mtr
  Supermarkt: 250 mtr
  Restaurant: 700 mtr
  Dorp: 5 km
  Luchthaven: 35 km
  Logies
 • Villa Madronal

  Gran Canaria - San Mateo
  “Een juweeltje voor meerdere gezinnen”
  4 Sterren
  Reis inclusief vlucht
  vanafvanaf€ 501,- p.P.
  Direct boekenZum Angebot
  Bekijk prijzenPreise ansehen
  Bewaren Merken
  Strand: 17 km
  Supermarkt: 3 km
  Restaurant: 400 mtr
  Dorp: 3 km
  Luchthaven: 29 km
  Logies
 • Villa Algodones

  Gran Canaria - Ingenio
  “Authentieke familievilla met verwarmbaar zwembad!”
  4 Sterren
  Reis inclusief vlucht
  vanafvanaf€ 439,- p.P.
  Direct boekenZum Angebot
  Bekijk prijzenPreise ansehen
  Bewaren Merken
  Strand: 6 km
  Supermarkt: 1,5 km
  Restaurant: 300 mtr
  Dorp: 1 km
  Luchthaven: 7 km
  Logies
 
Specialist Daniëlle

Advies of hulp nodig? Vraag het onze Gran Canaria specialist, Daniëlle.

0541-531003
0380-83202
032 2210 91405
Reizen is mijn passie en mijn bagage is de jarenlange ervaring in de reisbranche.
Ik ben zo bevoorrecht geweest al vele mooie ervaringen te hebben mogen beleven op de bestemmingen van Ilios Reizen. De mooiste en meest inspirerende bestemmingen zijn voor mij Tenerife, Gran Canaria en La Gomera.
Op beide eilanden kan je genieten van de rust, het prachtige landschap en van de overheerlijke typische Canarische keuken.
 • Vlucht, huurauto & accommodatieMietwagen und Unterkunft
 • 100% veilig: SGR, CF en ANVR100% Sicherheit
 • Alle accommodaties hebben we persoonlijk bezocht en beoordeeldAlle Unterkünfte haben wir persönlich besucht und überprüft
 • Dagelijks vertrek mogelijkTägliche Anreise möglich
 • Geen vaste wisseldagenKeine festen An- und Abreistage
 • Altijd iemand van ons agentschap ter plaatse, 24x7 lokale noodassistentieJemand von unserer Reiseagentur vor Ort, 24x7 lokale Nothilfe
 • Bijzonder, kleinschalig en authentiek, geen massa!Persönlich, charmant und authentisch
 • 100% flexibel, pas de reis naar uw wensen aan100% flexibel, gestalten Sie Ihre Reise nach Ihren Bedürfnissen
 • Vertrek van alle luchthavensAbreise von allen Flughäfen
Op dinsdag 30 oktober zijn er werkzaamheden aan onze website.
Mocht u problemen ondervinden dan kunt u ons altijd bellen op 0541-531036, wij helpen u graag telefonisch verder.
Akkoord & sluiten