Sambasso
Omboekservice mogelijk
Negatief reisadvies = geld terug

Fly-drive Corleone

Sicilië - Fly-drive
"Het traditionele zuidoosten van Sicilië"
8-Daagse rondreis
Taormina
Griekse bouwwerken
Etna
Tempeldal
Logies/ ontbijt

Deze 8-daagse rondreis combineert de hoogtepunten van Sicilie en is rijk aan cultuur, geschiedenis, wijn en smakelijke gastronomie. U rijdt door de groene Siciliaanse heuvels omringd door olijfbomen. U maakt kennis met het mooie natuurgebied van de Etna en diverse typisch Italiaanse steden zoals Taormina, Sicacusa en Agrigento. Voor deze reis reserveren wij voor u verzorgde 3-sterren hotels.

Rondreis:

De reis begint in het magische Taormina, dat net boven Catania ligt, dus een prima uitgangspunt voor een bezoek aan de Etna. De rondreis vervolgt dan richting Siracusa en zal in Agrigento eindigen. Hier is een bezoek aan het Tempeldal zeker aan te bevelen.

Accommodatie:

Gedurende de reis verblijft u in 3-sterren hotels op basis van logies en ontbijt. Alle hotels beschikken over een ontbijtruimte. Bij de meeste hotels treft u een zwembad aan en zijn de hotels voorzien van wifi.

Uw 2-persoonskamer:

Alle kamers zijn netjes ingericht en zijn voorzien van een tweepersoonsbed of twee eenpersoonsbedden. De kamers zijn voorzien van airconditioning en televisie. Er is vaak ook een balkon. In de badkamer vindt u een douche of een douche/badcombinatie en een toilet.

Verzorging:

U verblijft op basis van logies en ontbijt.

Bijzonderheden:

Bij Fly-drive Corleone rijdt u dezelfde route als bij Fly-drive Salvatore, alleen overnacht u dan in 4* hotels.

Fly-drive Corleone wordt uiteraard aangeboden inclusief huurauto. U ontvangt de huurauto op de luchthaven.

In Sicilië bent u verplicht toeristenbelasting te betalen, u betaalt dit ter plekke aan de accommodatie. De hoogte van het bedrag hangt af van de stad waar u verblijft en van het type accommodatie.

Tijdens deze 8-daagse fly-drive bezoekt u de hoogtepunten van Sicilie.

Startpunt: Catania
Aantal sterren: ***
Duur: 8 dagen (verlenging in één van onze andere accommodaties is uiteraard mogelijk)

Dag 1 Aankomst:

Bij aankomst op de luchthaven staat de huurauto voor u klaar. Hiermee kunt u op uw gemak naar uw hotel rijden voor de eerste overnachting.

U overnacht in de omgeving van Taormina. Voorbeeldhotels: Hotel La Terra dei Sogni, Hotel Casa delle Monache of Appartementen Antica Cavalleria.

Dag 2 Omgeving Taormina:

Suggesties voor het doorbrengen van dag 2: U begint de dag met een ontbijt in het hotel. Een bezoek aan de oudste toeristenplaats Taormina of wel de “parel van Sicilië” mag u zeker niet missen. Vanuit de stad heeft u een prachtig uitzicht over de Ionische Zee. Ook het beroemde theater mag u zeker niet missen. In dit theater werden eeuwen geleden al schouwspelen gehouden. Op de achtergrond ziet u de schittering van de Middellandse Zee en de machtige, rokende vulkaan de Etna. Vanaf de hoofdstraat van Taormina komt u fotogenieke vergezichten tegen. In het centrum treft u lekkere en traditionele restaurantjes aan.

De overnachting is in de omgeving van Taormina. Voorbeeldhotels: Hotel La Terra dei Sogni, Hotel Casa delle Monache of Appartementen Antica Cavalleria.

Dag 3 Omgeving Etna/Taormina:

Suggesties voor het doorbrengen van dag 3: Na het ontbijt in het hotel staat de dag vandaag in het teken van de Etna. De Etna is de meest actieve en hoogste vulkaan van Europa. De basis “Rifugio Sapienza” is vanaf de zuidelijke kant met de auto te bereiken. Dit punt ligt op 1900 meter. Het is ook mogelijk onder begeleiding, om met een kabelbaan en daarna met een jeep de hoogte van 2700 meter te bereiken. Na het bezoek aan de Etna kunt u ervoor kiezen om nog even de sfeer in Taormina te proeven. Taormina ligt 200 meter boven de zee. U kunt met een kabelbaan bij het strand van Mazzaro komen.

U overnacht in de omgeving van Taormina. Voorbeeldhotels: Hotel La Terra dei Sogni, Hotel Casa delle Monache of Appartementen Antica Cavalleria.

Dag 4 Omgeving Ragusa:

Vandaag vertrekt u naar de regio Siracusa/ Ragusa. Het is zeker de moeite waard om de provinciehoofstad Siracusa met een bezoek te vereren. Deze stad is een belangrijk centrum voor de handel, industrie en landbouw. De stad heeft een groots verleden. Dit vindt u met name terug in het historische deel Ortigia. Hier vindt u resten van de oude Griekse stadmuur en andere bouwwerken. Een Griekse Tempel zit verborgen in de Dom. Een bezoek aan de legendarische Arethusabron is zeker een bezoek waard.

De overnachting is in de omgeving van Ragusa. Voorbeeldhotels: Hotel Artemisia, Hotel Addauro of Hotel Kaucana Inn.

Dag 5 Omgeving Ragusa:

Suggesties voor het doorbrengen van dag 5: Na het ontbijt brengt u een bezoek aan Noto. Deze barokstad staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Na een bezoek aan deze stad is een wandeling in de Anapokloof goed te combineren. Wilt u een bezoek aan het strand brengen dan vindt u bij Marina di Ragusa hele mooie, brede zandstranden.

U overnacht in de omgeving van Ragusa. Voorbeeldhotels: Hotel Artemisia, Hotel Addauro of Hotel Kaucana Inn.

Dag 6 Omgeving Agrigento:

Vandaag reist u door naar de regio Agrigento. Onderweg zou u een bezoek aan het plaatsje Gela kunnen brengen. Gela is omgeven door stadsmuren en bereikt u als u langs de zuidkust naar Agrigento rijdt. Agrigento heeft een lang Grieks verleden en behoort hierdoor tot het hoogtepunt van iedere rondreis op Sicilië. Op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat ook het Tempeldal vermeld. Neemt u hiervoor zeker de tijd.

U overnacht in de omgeving van Agrigento. Voorbeeldhotels: Hotel Baia D'Ulisse, Hotel Villa Romana of Hotel Scala dei Turchi.

Dag 7 Omgeving Agrigento:

Suggesties voor het doorbrengen van dag 7: Na het ontbijt in het hotel kunt u de Piazza Armerina bezoeken. Vooral bekend is hier de nabij gelegen Romeinse Keizerlijke villa met zijn beroemde vloermozaïeken. Hiervan zijn het jachttafereel en de ‘meisjes in bikini’ zijn wel de bekendste. Piazza Armerina is goed te combineren met Caltagirone. De bovenstad van Caltagirone is te bereikbaar via de 142 majolicatreden.

U overnacht in de omgeving van Agrigento. Voorbeeldhotels: Hotel Baia D'Ulisse, Hotel Villa Romana of Hotel Scala dei Turchi.

Dag 8 Vertrek:

Ontbijt in het hotel.

U kunt de huurauto weer inleveren op de luchthaven van vertrek of eventueel de vakantie verlengen in een accommodatie naar keuze.

Bijzonderheden:

Indien u een vroege aankomst of een late terugvlucht heeft op de luchthaven van Catania dan wordt de fly-drive logischerwijs aangepast en wordt dit de volgorde van de rondreis.

Agrigento (2 nachten)
Siracusa/ Ragusa (2 nachten)
Taormina (3 nachten)

In Sicilie bent u in sommige steden verplicht toeristenbelasting te betalen, u betaalt dit ter plekke aan de accommodatie. De hoogte van het bedrag hangt af van de stad waar u verblijft en van het type accommodatie.

Fly-drive CorleoneFly-drive CorleoneFly-drive CorleoneFly-drive CorleoneFly-drive CorleoneFly-drive CorleoneFly-drive CorleoneFly-drive CorleoneFly-drive CorleoneFly-drive CorleoneFly-drive CorleoneFly-drive CorleoneFly-drive CorleoneFly-drive CorleoneFly-drive CorleoneFly-drive CorleoneFly-drive CorleoneFly-drive CorleoneFly-drive CorleoneFly-drive CorleoneFly-drive CorleoneFly-drive Corleone

Een klant schreef (17 juni 2019)

'Erg leuk om te trekken van hotel naar hotel.'

Een klant schreef (1 mei 2019)

'De route en hotels die wij in samenhang met onze vluchttijden was perfect.
Jullie organisatie een 10.
Sicilianen zijn vriendelijk en behulpzaam.
Klein autootje is een must op deze reis.
Overal mooie zwembaden.'

Een klant schreef (31 augustus 2018)

'Zeer gevarieerde rondreis, mooie omgeving, nette hotels'

Een klant schreef (14 juni 2017)

'Leuke drive! Aan te bevelen is een extra nacht in Ragussa (Artemisia) in verband met lange reistijden en veel bezienswaardigheden. Het mooiste van de reis vond ik de Vallei di Tempi (Agrigento) en Noto.'

Nico, Dordrecht (3 augustus 2016)

'Top geregeld ondanks de drukte en korte termijn.'

J.Wolters, Groningen (22 mei 2016)

'mooi arrangement.'

meer infoHulp bij online boekenHilfe
meer infoVluchtinformatie
meer infoHuurauto
 
 
Specialist Rick

Advies of hulp nodig? Vraag het onze Sicilië specialist, Rick.

0541-531003
0380-83202
032 2210 91405
In 2003 ben ik samen met mijn vrouw Ilios Reizen begonnen. Waarom? Omdat wij een all-inclusive vakantie niet leuk vinden. We willen tijdens onze vakantie ontspannen en genieten van het mooie weer, maar ook iets zien, ervaren en proeven van de bestemmingen.
Nu vele jaren later heb ik al veel van Zuid-Europa gezien, alle bestemmingen en accommodaties heb ik persoonlijk bezocht en ik ben nog niet klaar. Zodra ik weer iets bijzonders heb ervaren laat ik het u direct weten.

Andere bezoekers bekeken ook:

Beliebteste Reisen:

 
Op dinsdag 30 oktober zijn er werkzaamheden aan onze website.
Mocht u problemen ondervinden dan kunt u ons altijd bellen op 0541-531036, wij helpen u graag telefonisch verder.
Akkoord & sluiten