Sambasso
Negatief reisadvies = geld terug
Omboekservice mogelijk

Wandelreis Kypros

Cyprus - Fly-drive
"Ontdek Cyprus te voet met individuele wandelingen"
Rondwandelingen
Licht - middelzwaar
Troodos en Akamas
Zes wandelingen
Logies/ ontbijt

Op zoek naar een sportieve vakantie en houdt u van wandelen? Dan bent u hier aan het goede adres. Geniet van het prachtige en diverse landschap op het betoverende Cyprus. De wandelingen zijn voor iedereen geschikt omdat u uw eigen tempo mag bepalen. U loopt de wandelingen individueel of met uw reisgezelschap en onderweg geniet u van de prachtige uitzichten. Het voordeel van deze wandelreis is dat het rondwandelingen zijn zodat u telkens bij het startpunt uitkomt. U hoeft vooraf geen trainingen te volgen voor deze wandelingen. Ze zijn geschikt voor iedereen die al wandelend het mooie Cyprus wil ontdekken.

Accommodatie:

U verblijft tijdens de 8-daagse individuele wandelreis in kleinschalige en sfeervolle accommodaties op basis van logies/ ontbijt. De meeste hotels beschikken over een zwembad en wifi.

Uw 2-persoonskamer:

De hotelkamers zijn netjes ingericht en hebben een tweepersoonsbed of twee separate bedden, airconditioning, televisie en een balkon. De badkamer beschikt over een douche of een douche/ badcombinatie en toilet.

Verzorging:

U verblijft op basis van logies en ontbijt.

Bijzonderheden:

Deze reis wordt aangeboden inclusief huurauto. U ontvangt de huurauto op de luchthaven.

We raden af om met de huurauto naar het bezette deel te reizen, de huurauto is dan namelijk niet verzekerd. Indien u hier toch naar toe wilt, dan raden wij u aan dit te doen per taxi, te voet, openbaar vervoer of een georganiseerde excursie.

De 8-Daagse individuele wandelreis op een schitterend en adembenemend Cyprus. De wandelingen gaan door de mooiste gedeeltes van Cyprus, terwijl u verblijft in kleinschalige en sfeervolle accommodaties op basis van logies/ ontbijt.

Dag 1: Aankomst

Aankomst op de luchthaven van Pafos of Larnaca. U wordt opgevangen en begeleid naar uw huurauto. Vervolgens rijdt u naar uw hotel in de omgeving van Tochni (circa een half uur rijden.
Voorbeeldhotel: Village Houses Tochni.

Dag 2: Wandelen in de omgeving van Tochni.

Suggestie om deze dag door te brengen: Vandaag wandelt u vanuit uw huisje een mooie rondwandeling door het landschap rondom Tochni. De wandeling is licht en duurt circa twee-en-half uur (zonder pauzes), u stijgt en daalt ongeveer 280 meter. De wandeling begint vrij vlak en leidt u langs schitterende olijfbomen en door mooie boomgaarden.
Onderweg passeert u een klein kerkje waar u een kijkje kan nemen. Naarmate de wandeling vordert wordt het heuvelachtiger en keert u via een karrenspoor en een mooi bloemenveld langzaam maar zeker terug naar het beginpunt van uw wandeling.
U overnacht in de regio Larnaca/Tochni. Voorbeeldhotel: Village Houses Tochni.

Dag 3: Wandelen in de omgeving van Tochni.

Suggestie om deze dag door te brengen: Vandaag rijdt u per huurauto in circa 20 minuten naar een naburig dorpje waar u midden in dit pittoreske dorpje begint aan uw wandeling.
U zult vandaag een heuvel beklimmen vanwaar u over de gehele omgeving een adembenemend uitzicht hebt. Onderweg passeert u het kapelletje Panagiatis Agapis waar u een kijkje kan nemen. Er zijn ook meerdere bankjes/ rustplekken waar u heerlijk kan genieten van het mooie uitzicht en even kunt uitrusten. De wandeling is licht tot middelmatig en duurt circa twee uur (zonder pauzes), u stijgt en daalt ongeveer 300 meter. Na de wandeling rijdt u verder naar de volgende accommodatie in het gebergte, onderweg kunt u heerlijk lunchen in één van de vele dorpjes of een bezoek brengen aan de stad Limassol.
Voorbeeldhotel: Hotel Semiramis, Hotel Ambelikos of Village Houses Lofou.

Dag 4: Wandelen in de omgeving van Troodos.

Suggestie om deze dag door te brengen: Vandaag maakt u een schitterende rondwandeling in het hart van het Troodos-gebergte. De wandeling is middelzwaar en duurt circa drie uur (zonder pauzes), u stijgt en daalt 460 meter.
De wandeling begint met een (lange) geleidelijke afdaling, u loopt via smalle paden en soms ruig terrein tussen de naaldbomen met een schitterend uitzicht op het dal. Zodra u iets over de helft van de wandeling bent begint u weer met stijgen, u loopt langs een stroompje en meerdere watervallen helemaal terug naar het beginpunt van de wandeling.
Voorbeeldhotel: Hotel Semiramis, Hotel Ambelikos of Village Houses Lofou.

Dag 5: Wandelen in de omgeving van Lofou.

Suggestie om deze dag door te brengen: Vandaag wandelt u vanuit uw huisje een mooie rondwandeling door het landschap rondom Lofou. De wandeling is middelzwaar en duurt circa drie uur (zonder pauzes), u stijgt en daalt ongeveer 360 meter.
De wandeling begint in het dorpje Lofou, zodra u Lofou uitloopt begint u met een lange afdaling vanwaar u schitterende vergezichten heeft op de omgeving. Onderweg passeert u een klein dorpje met een taverne waar u de mogelijkheid heeft te genieten van de gastvrijheid van de Cypriotische bevolking. Om uiteindelijk weer terug te komen bij het beginpunt van de wandeling vervolgt u een lange hellende weg omhoog, met wederom schitterende vergezichten over de omgeving.
Na deze gezonde inspanning is het tijd voor een heerlijke lunch in de taverne van Kostas, het begin/ eindpunt van de wandeling. Na de lunch rijdt u door naar Polis voor de overnachting.
Voorbeeldhotel: Appartementen Tavros of Appartementen Bay View.

Dag 6: Wandelen in het Akamas.

Vandaag rijdt u in 10 minuten naar het beginpunt van uw wandeling in het Akamas-natuurgebied. De wandeling is middelzwaar en duurt circa twee-en-half uur (zonder pauzes), u stijgt en daalt ongeveer 340 meter.
Tijdens de wandeling kunt u genieten van prachtig zeezicht, de wandeling begint met een pittige klim. Onderweg vindt u meerdere bankjes/ rustplekken zodat u voldoende kunt genieten van dit schitterende natuurgebied.
Overnachting in de regio Polis/ Latsi. Voorbeeldhotel: Appartementen Tavros of Appartementen Bay View.

Dag 7: Wandelen in het Akamas.

Vandaag loopt u vanuit uw appartement een mooie wandeling door het Akamas natuurgebied, de wandeling is licht tot middelzwaar en duurt bijna vier uur (zonder pauzes), de wandeling is in te korten tot circa twee uur.
De wandeling is voornamelijk vlak, met één keer een pittige klim en één keer een steile afdaling. U wandelt door het Akamas natuurgebied en kunt genieten van de groene natuur en het zeezicht.
Overnachting in de regio Polis/ Latsi.
Voorbeeldhotel: Appartementen Tavros of Appartementen Bay View.

Dag 8:

Vertrek of verlenging - U kunt de huurauto weer inleveren op de luchthaven van vertrek of eventueel de vakantie verlengen in een accommodatie naar keuze.

Bijzonderheden :

Bij boeking ontvangt u van ons een gedetailleerde beschrijving van alle zes wandelingen inclusief plattegronden, u heeft op Cyprus tevens de beschikking over 24-uur noodnummers.
De volgorde van bovengenoemde wandelingen/wandeldagen zijn uiteraard naar eigen inzicht aan te passen. Tevens is het zeker mogelijk om maar een deel van de wandelingen te lopen.

Onwille van de beschikbaarheid is het mogelijk dat u eventueel in een andere gelijkwaardige accommodatie verblijft

U heeft de mogelijkheid om de wandelreis te verlengen met elke gewenste accommodatie op onze website.

Fly-drive KyprosFly-drive KyprosFly-drive KyprosFly-drive KyprosFly-drive KyprosFly-drive KyprosFly-drive KyprosFly-drive KyprosFly-drive KyprosFly-drive KyprosFly-drive KyprosFly-drive KyprosFly-drive KyprosFly-drive KyprosFly-drive KyprosFly-drive KyprosFly-drive KyprosFly-drive KyprosFly-drive KyprosFly-drive KyprosFly-drive KyprosFly-drive KyprosFly-drive Kypros

anoniem (3 juni 2016)

'Het Troodos gebergte is wel het mooiste wandelgebied, de trail naar de waterval is erg de moeite waard.'

9 januari 2013

Beste Nancy,

Graag wilde ik nog laten weten wat een fijne reis mijn broer en ik door Cyprus hebben gemaakt. Wij zijn vooral bij Hotel Ambelikos in Potamitissa bijzonder hartelijk ontvangen. Ook het hotel in Tochni was fraai ingericht en door prettige mensen beheerd. Alles was prima geregeld en we hebben veel gezien, zelfs Nicosia.

De instructies en aanwijzingen waren el duidelijk. Uiteindelijk hebben we minder wandelingen gemaakt dan gepland omdat het al tegen vijf uur donker werd (met name lastig op de dagen dat we naar een ander deel van het eiland reisden). Maar dan wacht ons nog heel wat als we een keer in de lente of het najaar terug zouden gaan.

Heel veel dank dat we zo kort dag bij uw reisbureau terecht konden en dat u met ons heeft meegedacht over de keuze van accommodaties.

Met vriendelijke groet,
T. van Kessel

21 maart 2013

Ik wil jullie nog hartelijk bedanken! Voor een heerlijke vakantie die werkelijk perfect geregeld was.
We hebben de meeste van de opgestuurde wandelingen gedaan, prachtig! Vooral ook omdat ze langs de bezienswaardigheden kwamen of omdat ze er goed mee te combineren waren. Alleen die in de bergen hebben we overgeslagen, omdat we zeer benieuwd waren naar het Kykkos klooster. We zijn wel naar de Caledonian falls gedaan (dus toch een heel klein stukje van de wandeling) maar hebben niet het hele rondje gemaakt.
De wandelingen zijn stuk voor stuk goed te doen, al was het de eennalaatste dag toch wel heel erg warm wat het ietsje pittiger maakt.
En de accomodaties waren fantastisch! Heel bijzonder ook wel om in deze tijd van het jaar te gaan, waarbij je een van de weinige gasten bent. Wat eigenlijk des te leuker is.
Vooral hotel Semiramis is een juweeltje. De oudere man was heerlijk zorgzaam en gezellig. Het is een beetje een spookdorpje deze tijd van het jaar, maar dat gaf het toch ook juist wel weer zo zn charme.

Dus, ik val in herhaling, maar het was werkelijk fantastisch, ik heb er geen andere woorden voor. Dank jullie wel voor het regelen en samenstellen.

met vriendelijke groet,
J

meer infoHulp bij online boekenHilfe
meer infoVluchtinformatie
meer infoHuurauto
 
 
Specialist Nancy

Advies of hulp nodig? Vraag het onze Cyprus specialist, Nancy.

0541-531003
0380-83202
032 2210 91405
Al meer dan tien jaar ben ik met zeer veel plezier werkzaam bij Ilios Reizen en ondertussen heb ik veel bestemmingen meerdere malen bezocht. Als ik op ontdekkingsreis ben op Cyprus of Rhodos doe ik dat het liefst te voet of met de mountainbike, dat zijn echt ideale manieren om juist die onontdekte plekjes te vinden.
Daarnaast word ik altijd erg enthousiast van lekker eten met een goed glas wijn, dus dan zit ik op één van onze bestemmingen altijd goed!

Andere bezoekers bekeken ook:

Beliebteste Reisen:

 
Op dinsdag 30 oktober zijn er werkzaamheden aan onze website.
Mocht u problemen ondervinden dan kunt u ons altijd bellen op 0541-531036, wij helpen u graag telefonisch verder.
Akkoord & sluiten